Accesorii

Acoperisul este un concept care include un sistem intreg de diferite elemente. Acoperisul nu este doar o acoperire (metalica, moale, ardezie), ci este in primul rand o protectie externa a casei, protectie care trebuie sa fie fiabila si de inalta calitate.

In afara de componentele de acoperis insotitoare, in prezent sunt utilizate pe scara larga diverse elemente suplimentare: patine, prize de antena, conducte de ventilatie, scari de acoperis, cioburi meteorologice, garnituri de cauciuc, palnii de apa, fitinguri pentru jgheaburi (pentru acoperisuri plate), vopsele cu acoperire polimerica, suporturi pentru izolare termica si impermeabilizare, retentie de zapada.

Scopul acestor elemente este de a proteja acoperisul. Acestea protejeaza impotriva scurgerilor, impotriva acumularii de umiditate si a patrunderii zapezii sub acoperis. Ele dau un aspect final oricarui acoperis.

Deschiderile bine realizate pentru conductele de ventilatie, pentru un cos de fum, pentru geamurile de acoperis ofera o stare buna sub acoperis. Izolatia selectata corespunzator, garniturile de guma si bucsele asigura etanseitatea si impiedica insectele, umiditatea si pasarile sa intre sub acoperis. Pe cosurile de fum sunt instalate umbrele speciale pentru a proteja impotriva patrunderii precipitatiilor, iar cosurile de fum sunt izolate in acoperis cu materiale speciale.

 

Soiuri de accesorii pentru acoperisuriPalnii de acoperis sunt folosite pentru a colecta si a scurge ploaia si topi apa.Scarile de acoperis sunt proiectate pentru o miscare convenabila si sigura pe suprafata acoperisului. Gardurile de acoperis sunt de asemenea folosite pentru a proteja impotriva caderilor de pe acoperis.Iesirile antenei sigileaza trecerea antenelor prin acoperis. Garniturile de cauciuc sunt utilizate pentru a sigila gaurile dintr-un acoperis metalic.Patinele pentru acoperis sunt concepute pentru a crea ventilatie sub acoperis si pentru a proteja impotriva apei, a zapezii si a pasarilor care ajung sub acoperis.Snegozaderzhateli servesc la netezirea coborarii zapezii si la prevenirea caderii straturilor grele de pe acoperis.Paleta meteorologica este decorarea acoperisului, indicand, atunci cand este instalata pe acoperis in cel mai inalt punct si corect echilibrat, directia vantului.Fitingurile de jgheab sunt folosite pentru a scurge apa de pe acoperisurile plate in sezonul de toamna-primavara si au forma de palnii.Pentru a picta imperfectiuni pe acoperis sau pentru a-i schimba culoarea, se folosesc vopsele cu un strat de polimer. Aceste materiale de vopsea au fost testul timpului. De asemenea, acoperisul acoperit cu vopsea polimerica devine mai puternic.Rezistenta si fiabilitatea oricarui acoperis este determinata de masa pieselor care prelungeste durata de viata a acoperirii si a incaperii (proeminente, cusaturi, cavitati pe acoperis, finisate corespunzator, il vor proteja de uzura rapida si de scurgeri).Daca toate accesoriile sunt potrivite corect, acoperisul va dura zeci de ani.