Hidroizolatii

Partea principală a precipitațiilor atmosferice este asumată de acoperișul casei. Impermeabilizarea acoperișului este o componentă necesară a instalației, în caz contrar acoperișul nu își va îndeplini funcția principală – de a proteja casa de ploi și zăpadă.
Impermeabilizarea acoperișurilor este necesară atât pentru acoperișurile cu acoperiș cât și pentru cele plate. Materialele și tehnologia de așezare pentru ele sunt diferite.

Să vedem ce tipuri de materiale de impermeabilizare există și cum sunt utilizate.

                                                                         Tipuri de impermeabilizare

1. Lubrifianți de consistență vâscoasă pentru acoperișurile plate. Sunt aplicate în mod continuu. Câteva tipuri: mastic bituminos pentru impermeabilizarea acoperișului, bitum-polimer, bitum-cauciuc, cauciuc, silicon, etc. Mastica este aplicată la rece și la cald. Al doilea trebuie încălzit la 160 de grade. Primul este încălzit la + 70, doar la temperaturi subzero ale aerului.

Tipuri de impermeabilizare
2. Impermeabilizare pulverizată (cauciuc lichid). Câteva tipuri: bitum-polimer pe bază de apă, permeabil la vapori acrilici, poliuretan. Compoziția este de obicei cu două componente, se aplică la suprafață cu ajutorul unei aerograf sau a unei scule de mână (perie, role). Formează un strat uniform uniform, izolează bine punctele greu accesibile.

Impermeabilizare pulverizabilă (cauciuc lichid)

3. Materiale spumoase – ruberoid, sticlă, hidroisol etc. Încă este la cerere din cauza prețului scăzut.

Impermeabilizare cu materiale de acoperire

4. Folie de impermeabilizare (altfel – barieră hidroizolantă). Folie de polietilenă de înaltă rezistență. Poate fi utilizat pentru acoperișurile plate și cu capăt. Montat mecanic.

Folie de impermeabilizare pe acoperiș

5. Impermeabilizare cu membrană. Membrane multistrat: PVC, EPDM, superdifuzie.

Impermeabilizarea cu membrană este un material rezistent la foc ecologic. Se folosește pentru acoperișuri înclinate și plane. Montat mecanic.

Materialele de izolare moderne asigură o protecție fiabilă a caselor împotriva umidității externe.
Cu toate acestea, picăturile de apă și condensul care pot apărea din cauza schimbărilor bruște ale temperaturii sau ale condițiilor meteorologice nefavorabile pot pătrunde în orice acoperiș. În plus, rezultatul vieții oamenilor din spațiile rezidențiale devine, de asemenea, umiditate constantă.