Intretinere acoperis

Pentru a mentine acoperisul in conditii optime si pentru a asigura o durata de viata lunga, trebuie verificat regulat. Orice defecte de acoperire trebuie reparate imediat, astfel incat acoperisul sa dureze mult timp.Imediat dupa terminarea instalarii, toate obiectele libere, cum ar fi armaturi, resturi de foi de acoperis, barbierit si alte obiecte metalice, trebuie indepartate de pe acoperis si din sistemul de jgheaburi.

CURATAREA Zapezii


De obicei pe un acoperis din metal vopsit, zapada nu se acumuleaza in cantitati mari si nu depaseste capacitatea admisibila de incarcare a cadrului acoperisului. Cu toate acestea, daca mai trebuie sa indepartati zapada, este recomandat sa lasati un strat de zapada grosime de aproximativ 100 mm pe acoperis pentru a preveni deteriorarea acoperirii in timpul curatarii.

MENTENANTA ANUALA
Inspectia foilor de acoperis

Ca o verificare generala, este necesar sa se efectueze o inspectie anuala a suprafetelor acoperisului cu un strat polimeric. In perioada de garantie, trebuie efectuata o inspectie mai amanuntita la fiecare 5 ani. Dupa perioada de garantie, suprafata trebuie verificata cu atentie la fiecare doi ani.

Verificarea starii componentelor acoperisului

Verificati starea si montarea accesoriilor. Partile deteriorate sau partial desfacute duc la scurgeri, defectiuni si provoaca coroziune. Daca elementul de fixare este deteriorat, aceste piese si (sau) lada de acoperis trebuie inlocuite cu altele mai puternice.

 

Verificarea starii de acoperire

Verificati starea acoperirii polimerice colorate. Nu uitati sa inspectati vaile si marginile sistemului de scurgere. Daca stratul acoperit se decoloreaza, culoarea sa se estompeaza inegal, apar baloane, fisuri si daune mecanice, atunci acoperisul trebuie reparat.

Curatarea sistemului de jgheaburi

Sistemele de jgheaburi trebuie curatate in fiecare an. Jgheaburile infundate, partial blocate si murdare provoaca inghet si corodare.
CURATARE

In conditii normale, suprafata acoperisului metalic va fi suficient de curata datorita ploilor si este necesar sa se elimine frunzele, ramurile si alte resturi de pe acoperis in fiecare an care au ramas pe acoperis si nu au fost spalate de ploi. De asemenea, este necesar sa curatati vaile (imbinarile interne) ale acoperisului si ale sistemului de drenare cel putin o data pe an.

Curatarea acoperisului

Murdaria si resturile pastreaza umiditatea pe suprafata foii si pot provoca coroziune. In plus, un acoperis murdar strica aspectul casei.Invelisul acoperisului trebuie curatat cu o perie moale si apa, se poate folosi si un dispozitiv de spalare cu o presiune de pana la 50 bar.Nu uitati ca produsele de curatare necorespunzatoare sau excesiv de puternice pot deteriora acoperirea de culoare.

 

VOPSIRE
Nuanteaza si ingrijeste marginile corniselor

Daca apar daune, este recomandat sa reparati cat mai curand posibil. Folositi numai vopsea adecvata pentru repararea acoperirilor.

Uneori poate exista coroziunea marginii din care cornisa incepe sa se rugineasca, in special pe acoperisurile cu pante blande. Acest lucru poate fi prevenit prin vopsirea marginilor streasinii dupa instalarea foilor de acoperis. Aceasta procedura este recomandata mai ales intr-un climat marin.

Revopsirea suprafetelor acoperite

Inainte de a decide cu privire la o revopsire completa a suprafetelor acoperisului, este necesar sa verificati daca acoperisul are deteriorarea locala si aderenta acoperirii si bazei. In caz de deteriorare locala semnificativa sau decolorare neuniforma a acoperirii, este mai bine sa consultati un specialist pentru a dezvolta un plan de revopsire.

Deoarece durata de viata a acoperirilor colorate depinde de multi factori, este dificil sa se stabileasca ora exacta pentru re-colorare. Acesti factori includ culoarea si tipul de acoperire, conditiile climatice, panta pantei acoperisului, metoda de constructie si metoda de instalare. Cea mai mare incarcare la suprafata cade pe partea de sud, daca invelisul are culoare inchisa.