Mansarde

Podea mansarda, mansarda – plusuri si minusuri
Avantajele etajului mansardei
Cel mai adesea vorbesc despre un cost semnificativ mai mic al unui metru patrat de suprafata utila a podelei mansardei.
De obicei, aceste asteptari de economii mari sunt exagerate. Dupa cum s-a mentionat in cele doua paragrafe de mai sus, aceste economii constau in faptul ca captuselile de acoperis sunt utilizate pentru o parte din peretii podelei mansardelor, care sunt realizate in constructia cadrului, iar acoperisul este folosit ca pielea exterioara a peretilor.
In plus, datorita peretilor inclinati, suprafata de suprapunere si acoperisul de deasupra mansardei este redusa. Adica, cu cat suprafata peretilor cadrului etajului mansardei este mai mare, folosind un cadru din capriori, cu atat economiile sunt mai mari. Fata de podeaua cadrului conventional, avem economii datorita costului ramei, pielii exterioare si zonei mai mici a sectiunilor de acoperis si a tavanului de deasupra mansardei. (Adesea, ei compara costul construirii unei mansarda cu un podea obisnuit cu alte materiale de perete – acest lucru nu este corect)
Dar este imposibil sa asezati incaperi in acoperisul obisnuit incastrat la acelasi etaj ca la primul etaj.
Prin urmare, pentru pastrarea zonei selectate a casei, se aplica alte masuri care reduc economiile si chiar o reduc la zero.
 
De exemplu, daca va puneti la dispozitie o suprafata de podea cu mansarda mai mica, pentru a mentine neschimbata zona casei, trebuie sa mariti suprafata si, in consecinta, costul etajelor inferioare. Pentru a mari suprafata podelei mansardei, unghiul acoperisului este ridicat si inaltimea (suprafata) sectiunilor verticale ale peretilor exteriori (mansarda) este crescuta.
Pentru instalarea ferestrelor trebuie adesea sa complice forma acoperisului sau sa foloseasca ferestre speciale care sunt incorporate in acoperis.
Fiecare camera (inclusiv camerele de zi) ale mansardei trebuie sa fie echipata cu o conducta de ventilatie cu evacuare fortata.
Ventilatia naturala a mansardei nu va putea asigura schimbul normal de aer din cauza inaltimii mici a canalului.
Toate aceste masuri reduc si costurile pentru constructia podelei mansardelor. Dispozitivul unui acoperis inalt, cu multe pante, un design complex de izolare si impermeabilizare, luminatoare speciale in acoperis – toate acestea, creste semnificativ costul constructiei, reparatiei si functionarii casei. Un alt argument al iubitorilor de podea mansarda este ca casele cu o forma de acoperis complexa ridicata arata mai expresiv, au un aspect mai atractiv si original, iar dormitoarele cu pereti inclinati si ferestre cu cer inalt par sofisticate.
In materie de frumusete si moda, este dificil de sfatuit. Trebuie mentionat doar faptul ca moda, chiar si in arhitectura, este o doamna schimbatoare. Iar ideile oamenilor despre frumusete si confort sunt diferite si, de asemenea, se schimba in timp. In plus, trebuie sa platiti pentru frumusete si moda. Mansarda in casa este un lucru util! Multi dezvoltatori sunt incurajati sa construiasca o mansarda ingrijorandu-se cu privire la un spatiu gol si aparent desert, inutil al unei mansarde neexploatate.
Dar acoperisurile mansardelor exista de o mie de ani si au fost inventate dintr-un motiv intemeiat.
Mansarda asigura conditii optime de temperatura si umiditate pentru acoperisul, sistemul de ploaie si tavanul etajului superior, precum si un control convenabil si o inlocuire simpla a pieselor lor. Dispozitivul mansarda transforma de fapt acoperisul intr-o structura impudenta. In constructiile mansardei, conditiile de lucru ale tuturor elementelor de acoperis se deterioreaza, ceea ce reduce inevitabil durata de functionare a acestora. Va veni timpul, iar inlocuirea izolatiei si a altor parti ale acoperisului mansardei va fi oh, cat de complicat. Va fi mai usor sa daramati mansarda si sa o construiti din nou.